Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Youtubers maken honderd ritjes in achtbaan: 'Ontzettend zwaar'

19-05-2019, 21.14 uur

Een paar youtubers hebben vandaag hun uithoudingsvermogen kunnen testen in Toverland. Het Limburgse attractiepark had vier pretparkvloggers uitgenodigd om een hele dag - van openingstijd tot sluitingstijd - ritjes te maken in de spectaculaire houten achtbaan Troy. Dat liep echter niet helemaal zoals gepland.

Aan de acht uur durende 'coaster challenge' deden Pieter Leebooij, Harmen Schultink, Danny van der Weel en Hessel Broekhuis mee. De eenmalige actie vond plaats ter gelegenheid van een speciale YouTube-dag, waarop ook grote namen als Enzo Knol en Dylan Haegens aanwezig waren.

"Het is echt ontzettend zwaar", vertelde Van der Weel van YouTube-kanaal Eftelflags na vier uur in de 35 meter hoge achtbaan. "Je beukt echt alle kanten op in dat ding. Zelfs na vier aspirientjes blijf ik hoofdpijn houden." Schultink, beter bekend als RidesNL: "Het kost ook veel energie, want je moet constant je spieren aanspannen om rechtop te kunnen blijven zitten. Ik moet echt even wat eten."

Sneller
Bovendien bleek dat Troy gedurende de dag nóg heftiger werd. Van der Weel: "Een ritje duurt nu acht hele seconden korter dan vanochtend. De baan gaat dus steeds sneller. Het is eigenlijk bijna niet meer vol te houden." Normaal gesproken bedraagt de topsnelheid 90 kilometer per uur.

De deelnemers hadden per uur een plaspauze van vijf minuten. Ook was er een lunchpauze van een half uur ingepland. In het station stonden permanent hulpverleners die het viertal in de gaten hielden. Via een speciale wachtrij kregen bezoekers de kans om een ritje mee te maken en de youtubers aan te moedigen. Ook Enzo Knol kwam onverwachts even langs voor een ritje.

Onweer
Toen de youtubers aan het einde van de dag 93 ritjes gemaakt hadden, moest de rollercoaster plotseling gesloten worden vanwege naderend onweer. Om toch op honderd achtbaanritjes uit te komen, werden de resterende zeven ritjes gemaakt in de overdekte familieachtbaan Toos-Express.

Als beloning ontvingen de vier deelnemers een T-shirt, een speciale oorkonde, een onderdeel van Troy en een jaarabonnement op Toverland. "We zijn ontzettend trots op deze heren", zegt een woordvoerster. "Ze hebben een fantastische prestatie geleverd en we hopen dat ze nog vaak terugkomen."Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be