Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

In deze Efteling-attracties mogen honden gewoon mee

15-05-2019, 16.49 uur

Efteling-bezoekers moeten niet raar opkijken als ze een hond zien zitten in bijvoorbeeld Droomvlucht of Symbolica. In veel attracties blijken hulp- en geleidehonden gewoon een ritje te mogen maken. Dat is te zien in een nieuw overzicht op de website van het sprookjespark.

Wie met een hulp- of geleidehond naar de Efteling gaat, mag de viervoeter meenemen in bijvoorbeeld Carnaval Festival, Fata Morgana en uitkijktoren Pagode. Maar ook in iets intensievere attracties als het Kinderspoor, de Stoomtrein, de Stoomcarrousel, bootjesmolen Polka Marina en De Oude Tufferbaan kunnen honden mee.

Hetzelfde geldt voor de bootjes van de Gondoletta en de draaimolens op het Anton Pieckplein. Zelfs in de bioscoopzaal van PandaDroom mag tijdens een show een hond aanwezig zijn. Opvallend genoeg staat het Spookslot niet op de lijst.

Achtbanen
Een woordvoerder van de Efteling benadrukt dat de honden wel getraind moeten zijn en een speciaal veiligheidshesje moeten dragen. "Ze kunnen natuurlijk niet in onze achtbanen, maar we zijn blij dat gasten die een hulphond nodig hebben de dieren in zo veel attracties kunnen meenemen", zegt hij.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be