Efteling

In deze Efteling-attracties mogen honden gewoon mee

15-05-2019, 16.49 uur | Reacties

Efteling-bezoekers moeten niet raar opkijken als ze een hond zien zitten in bijvoorbeeld Droomvlucht of Symbolica. In veel attracties blijken hulp- en geleidehonden gewoon een ritje te mogen maken. Dat is te zien in een nieuw overzicht op de website van het sprookjespark.

Wie met een hulp- of geleidehond naar de Efteling gaat, mag de viervoeter meenemen in bijvoorbeeld Carnaval Festival, Fata Morgana en uitkijktoren Pagode. Maar ook in iets intensievere attracties als het Kinderspoor, de Stoomtrein, de Stoomcarrousel, bootjesmolen Polka Marina en De Oude Tufferbaan kunnen honden mee.


ZIE OOK: Efteling onthult waarschuwingsbord voor bezoekers met een hond

Hetzelfde geldt voor de bootjes van de Gondoletta en de draaimolens op het Anton Pieckplein. Zelfs in de bioscoopzaal van PandaDroom mag tijdens een show een hond aanwezig zijn. Opvallend genoeg staat het Spookslot niet op de lijst.

Achtbanen
Een woordvoerder van de Efteling benadrukt dat de honden wel getraind moeten zijn en een speciaal veiligheidshesje moeten dragen. "Ze kunnen natuurlijk niet in onze achtbanen, maar we zijn blij dat gasten die een hulphond nodig hebben de dieren in zo veel attracties kunnen meenemen", zegt hij.

ZIE OOK: Video: Pluto ontmoet evenbeeld in Disneyland Paris

Reacties