Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling-attractie PandaDroom wordt opgeknapt, maar wat gebeurt er met het dak?

14-05-2019, 14:32 uur | Reacties

De Efteling heeft bekendgemaakt dat PandaDroom na zeventien jaar een opknapbeurt krijgt, maar één ding blijft onduidelijk. Veel Efteling-fans vragen zich af wat er gaat gebeuren met de buitenkant van de attractie. Terwijl de meeste Efteling-attracties uitvoerig gedecoreerd zijn, bestaat het exterieur van PandaDroom uit een onafgewerkte groene loods.

Onder fans staat PandaDroom dan ook bekend als een gigantische bunker of een enorme hamburgerdoos die plompverloren in het park is neergezet. De aanstaande renovatie zou een mooie gelegenheid zijn om daar verandering in te brengen. Zeker gezien de komst van de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz, pal naast PandaDroom.

ZIE OOK: Efteling vervangt 4D-film PandaDroom: eerste beelden

De werkzaamheden voor de dubbele powered coaster Max & Moritz starten in september. PandaDroom is begin november voor het laatst geopend. Opvolger Fabula opent naar verwachting zo'n vier weken later.

Opheldering
Of Efteling-bezoekers straks verlost zijn van de kale loods, blijft afwachten. Het attractiepark kan er nog geen opheldering over geven. "Of er iets gaat gebeuren met het exterieur, is op dit moment niet duidelijk", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "De plannen hiervoor zijn nog niet bekend. Vooralsnog hebben we daar dus geen informatie over."

De verbouwing van PandaDroom vergt een investering van 3,5 miljoen euro. Voor achtbaan Max & Moritz - de vervanger van de Bob - wordt 15 miljoen euro uitgetrokken. Zeventien jaar geleden kostte de bouw van PandaDroom nog 23 miljoen euro, waarvan 7 miljoen euro werd opgehoest door het Wereld Natuur Fonds.

ZIE OOK: Efteling vervangt Bob door nieuwe dubbele familieachtbaan: Max & Moritz

Reacties
Bijdrage