Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling maakt laatste openingsdag PandaDroom bekend

13-05-2019, 17.38 uur

Efteling-fans die afscheid willen nemen van PandaDroom, kunnen dat op zondag 3 november doen. Dan is de zeventien jaar oude 4D-film voor de allerlaatste keer te zien. Vervolgens blijft de attractie zo'n vier weken lang gesloten voor een verbouwing. De 4D-bioscoop wordt voorzien van een nieuwe film.

Tegelijkertijd krijgt PandaDroom een andere naam: Fabula. De nieuwe productie van de Britse studio Aardman Animations gaat over een eekhoorn, een beer en zandkabouter Klaas Vaak. De Efteling investeert 3,5 miljoen euro in de verbouwing. Ook het restaurant en de souvenirwinkel bij de uitgang worden opgeknapt.

Volgens de officiële onderhoudskalender van het attractiepark gaat Fabula op zaterdag 7 december open. Die datum kan nog wijzigen. Het winterseizoen van de Efteling begint op maandag 11 november.

Bob
Tijdens de sluiting van PandaDroom is ook de naastgelegen bobsleebaan buiten gebruik. De Bob wordt in september gesloopt om plaats te maken voor de dubbele familieachtbaan Max & Moritz. Die moet in het voorjaar van 2020 af zijn.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be