Walibi Holland

Vergelijking: zo zag Walibi-achtbaan Untamed er een jaar geleden uit

14-05-2019, 18:06 uur | ReactiesFoto: Laurens van Heerde

De nieuwe rollercoaster Untamed in Walibi Holland is in een razend tempo uit de grond gestampt. Door gebruik te maken van de bestaande constructie van de oude houten achtbaan Robin Hood, stond het baanverloop van de nieuwe attractie al in grote lijnen vast. Toch heeft Walibi enkele verrassingen weten toe te voegen. Vanuit het reuzenrad is goed te zien wat er in minder dan een jaar tijd allemaal veranderd is.

Robin Hood opende in 2000, als onderdeel van de transformatie van Walibi Flevo naar Six Flags Holland. De coaster werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. In oktober vorig jaar vond het allerlaatste ritje plaats.


ZIE OOK: Video: zo verloopt een ritje in de nieuwe Walibi-achtbaan Untamed

Eén van de opvallendste wijzigingen is het verhogen van de liftheuvel. Het hoogste punt bevindt zich nu niet meer op 32 meter, maar op 36,5 meter. Ook de rest van de baan werd op veel punten rigoureus aangepast door de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction.

Gewichtloos
De Amerikanen voegden onder meer veertien airtime-momenten - waarbij passagiers even gewichtloos zijn - en vijf inversies toe. Daardoor werd de baan vijftig meter langer. Robin Hood was 1035 meter lang. Untamed haalt een lengte van 1085 meter. Ook de topsnelheid komt hoger te liggen. Die bedraagt straks 92 kilometer per uur in plaats van 80 kilometer per uur. Op 1 juli gaat de attractie open.ZIE OOK: Nieuwe Walibi-achtbaan Untamed bijna af: trein staat op de baan

Reacties