Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland stopt met knalvuurwerk

09-05-2019, 12.05 uur

Toverland gaat stoppen met het afsteken van knalvuurwerk. Om te voorkomen dat koeien in de buurt van schrik op hol slaan, gebruikt het Limburgse attractiepark in het vervolg alleen nog stil vuurwerk. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

In Toverland is tijdens de zomermaanden en tijdens de halloweenperiode traditiegetrouw een grote vuurwerkshow te zien. Een boer klaagt al jaren dat zijn koeien uitbreken als er in het pretpark vuurwerk wordt afgestoken. Toverland nam in het verleden al verschillende maatregelen. Ook volgde er een gang naar de rechter.

In 2017 vertelde een voorlichtster dat er "goede afspraken" waren gemaakt met de boer. "We zorgen bijvoorbeeld voor lichtmasten in de wei bij de koeien, zodat ze rustig blijven." Vorig jaar koos Toverland voor "een combinatie van regulier en stil vuurwerk".

Overlast
Kennelijk waren die maatregelen toch niet helemaal afdoende. "We snappen dat deze boer zich zorgen maakt om de veiligheid", zegt de woordvoerster nu. Daarom wordt er helemaal afgestapt van knalvuurwerk. "We beperken de overlast voor de omwonenden en het vee tot een minimum."

De Midzomeravonden van Toverland - inclusief vuurwerkshow - vinden dit jaar plaats op elke woensdag en zaterdag van 17 juli tot en met 17 augustus.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be