Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland stopt met knalvuurwerk

09-05-2019, 12:05 uur | Reacties

Toverland gaat stoppen met het afsteken van knalvuurwerk. Om te voorkomen dat koeien in de buurt van schrik op hol slaan, gebruikt het Limburgse attractiepark in het vervolg alleen nog stil vuurwerk. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

In Toverland is tijdens de zomermaanden en tijdens de halloweenperiode traditiegetrouw een grote vuurwerkshow te zien. Een boer klaagt al jaren dat zijn koeien uitbreken als er in het pretpark vuurwerk wordt afgestoken. Toverland nam in het verleden al verschillende maatregelen. Ook volgde er een gang naar de rechter.


ZIE OOK: Video: grote vuurwerkshow tijdens zomeravonden Toverland

In 2017 vertelde een voorlichtster dat er "goede afspraken" waren gemaakt met de boer. "We zorgen bijvoorbeeld voor lichtmasten in de wei bij de koeien, zodat ze rustig blijven." Vorig jaar koos Toverland voor "een combinatie van regulier en stil vuurwerk".

Overlast
Kennelijk waren die maatregelen toch niet helemaal afdoende. "We snappen dat deze boer zich zorgen maakt om de veiligheid", zegt de woordvoerster nu. Daarom wordt er helemaal afgestapt van knalvuurwerk. "We beperken de overlast voor de omwonenden en het vee tot een minimum."

De Midzomeravonden van Toverland - inclusief vuurwerkshow - vinden dit jaar plaats op elke woensdag en zaterdag van 17 juli tot en met 17 augustus.

ZIE OOK: Toverland sluit zomeravonden af met vuurwerkshow

Reacties