Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Europa-Park

Oeps: Europa-Park maakt reclame voor Phantasialand op groot scherm

06-05-2019, 11:19 uur | ReactiesFoto: epfan95

Het Duitse attractiepark Europa-Park heeft afgelopen weekend per ongeluk reclame gemaakt voor de concurrent. Op een groot scherm in het park verscheen plotseling een reclame voor Phantasialand. Passerende bezoekers moeten raar opgekeken hebben bij het zien van de 'verkeerde' tv-commercial.

In het Engelse themagebied van Europa-Park werd zondagmiddag een voetbalwedstrijd vertoond. Phantasialand had advertentieruimte ingekocht bij de televisiezender die de wedstrijd uitzond. Vandaar dat de bewuste reclamespot ook in Europa-Park voorbijkwam.


ZIE OOK: Phantasialand bevestigt plannen voor nieuwe virtualreality-achtbaan

Overigens zijn beide parken geen aartsrivalen. Op dit moment is MackMedia, het mediabedrijf van Europa-Park, zelfs bezig met het ontwikkelen van een nieuwe attractie voor Phantasialand. Komende zomer opent daar de virtualreality-achtbaan Crazy Bats, gebaseerd op karakters die eerder te zien waren in Europa-Park.

Toverland
De Efteling maakte enkele jaren geleden ongeveer hetzelfde mee. Toen daar in de zomer van 2014 een voetbalwedstrijd werd vertoond op grote schermen, zagen honderden Efteling-bezoekers ineens een dertig seconden durende reclame voor Toverland.

ZIE OOK: Walibi Holland toont logo's van Slagharen bij achtbaan Goliath

Reacties