Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Miniatuurwereld Efteling wordt bevolkt door muizen

27-04-2019, 11.51 uurBeeld: Joris Koolen

In de Efteling-miniatuurwereld Diorama leven tegenwoordig niet alleen miniatuurpoppetjes. Wie een bezoek brengt aan de nostalgische Efteling-attractie uit 1971, komt tegenwoordig ook andere bewoners tegen. Muizen blijken het Diorama heel geschikt te vinden als leefomgeving.

Op social media verscheen een foto van een muis in het decor van de miniatuurwereld, die zich achter glas bevindt. "Beste Efteling, jullie mooie Diorama heeft een wel heel schattige nieuwe bewoner!", schrijft Joris Koolen. Vergeleken met de piepkleine figuren van mensen en dieren lijkt de muis wel een monster.

Hoewel de Diorama-muizen zorgen voor komische beelden, zal de Efteling zelf niet blij zijn met de dieren. Ze kunnen decorstukken beschadigen, treinen laten ontsporen en kabels doorknagen. "Dankjewel voor het maken van deze melding", reageert het attractiepark op Twitter.

Anton Pieck
Het Diorama, ontworpen door Anton Pieck, opende in 1971. De overdekte sprookjeswereld met huisjes, treintjes, bootjes, molentjes, bruggetjes en autootjes bevindt zich in het Carrouselpaleis.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be