Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris annuleert omstreden hiphop-feest na ophef

23-04-2019, 11.35 uur | Reacties

Een controversieel hiphop-feest in Disneyland Paris gaat niet door. Eigenlijk zou in het Walt Disney Studios Park op 7 en 8 juni het evenement Hip Hop Live Experience plaatsvinden. Eerder deze maand ontstond commotie toen bleek dat sommige uitgenodigde artiesten zich in het verleden schuldig hebben gemaakt aan homofobe uitspraken. Vandaag werd duidelijk dat het omstreden festival volledig uit de agenda is geschrapt.

De rappers die naar Hip Hop Live Experience zouden komen, zijn berucht vanwege beledigende songteksten waarin homo's dood worden gewenst en homoseksualiteit beschreven wordt als iets smerigs en zieks.

Hoewel de bewuste artiesten de afgelopen jaren hun excuses hebben aangeboden voor de eerder gedane uitspraken, werd op social media schande gesproken over het Disney-evenement. De keuze voor het hiphop-feest was extra wrang omdat op exact dezelfde plek een week eerder een speciaal homofestival plaatsvindt: Magical Pride.

Kaartverkoop
Disney heeft nog geen officiële reden gegeven voor het annuleren van het hiphop-evenement. Volgens ingewijden vielen de verkoopcijfers zwaar tegen. De kaartverkoop is inmiddels gestopt. Wie een ticket had besteld, krijgt het geld terug.

Meer Disneyland Paris