Attractiepark Toverland

Toverland daagt pretparkfans uit om hele dag in de achtbaan te zitten

07-05-2019, 10:12 uur | Reacties

Hoelang durf jij in een achtbaan te blijven zitten? Die vraag stelt Toverland aan enkele bekende pretparkfans. Het Limburgse attractiepark daagt vier youtubers uit om binnenkort zo lang mogelijk rondjes te maken in de spectaculaire houten achtbaan Troy. Tijdens een speciaal YouTube-evenement op zondag 19 mei vindt er een heuse 'coaster challenge' plaats.

Toverland is die dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De deelnemers zijn Pieter Leebooij van het YouTube-kanaal zerogreviews, Harmen Schultink van RidesNL, Danny van der Weel van Eftelflags en Hessel Broekhuis van de kanalen HessTag, Slagharen Fans en DavincstyleGames. Ze mogen alleen korte pauzes houden voor eten, drinken en een toiletbezoek.


ZIE OOK: YouTube-evenement in Toverland met grote namen

Bezoekers krijgen de kans om een ritje mee te rijden met de youtubers. Tijdens het evenement zijn ook youtubers Enzo Knol, Dylan Haegens, Bo Beljaars, Emma Keuven, Milan Knol en Dionne Slagter aanwezig voor meet-and-greets.

24 uur
Toverland heeft in het verleden vaker achtbaanmarathons georganiseerd. Tot nu toe duurden die steeds 24 uur. "Speciaal voor de YouTube-dag komt er nu een kleinschalige variant", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "We merkten dat daar veel vraag naar was."

Het attractiepark koos er bewust voor om de marathon niet te houden bij de nieuwe veertig meter hoge wing coaster Fenix. "Die is gezien de extreme g-krachten net te heftig", denkt de voorlichtster. "Dat houden de deelnemers nooit een hele dag vol." Troy is 35 meter hoog. De topsnelheid bedraagt 90 kilometer per uur.

ZIE OOK: Hoe voel je je na 24 uur in een achtbaan?

Reacties