Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Directeur Walibi Belgium maakt overstap naar Walibi Holland

11-04-2019, 17.36 uur

Eén van de directieleden van Walibi Belgium stapt over naar Walibi Holland. Marketingdirecteur Marc Guffens van Walibi Belgium is sinds deze week aan het werk als de marketingdirecteur van het Nederlandse zusterpark in Biddinghuizen. Dat melden verschillende ingewijden aan Looopings.

De vacature voor marketingdirecteur van Walibi Holland stond open nadat de vorige directeur onlangs al binnen een half jaar opstapte. Guffens was vandaag zelf niet bereikbaar voor commentaar.

De Belg werkt al sinds 1999 voor de Walibi-parken, die tegenwoordig eigendom zijn van de Franse groep Compagnie des Alpes. De afgelopen jaren was hij marketingdirecteur voor Walibi Belgium, zwemparadijs Aqualibi en pretpark Bellewaerde in Ieper.

Nieuwe doelgroep
Walibi Belgium en Bellewaerde hebben de afgelopen jaren voor vele tientallen miljoenen euro's aan nieuwe attracties aangekondigd. Walibi Holland opent komende zomer de nieuwe achtbaan Untamed. Wat er daarna op de planning staat, is nog niet bekendgemaakt. Wel werd onlangs duidelijk dat het Nederlandse park in 2019 plotseling kiest voor een nieuwe doelgroep: gezinnen met kinderen.

Mascha van Till-Taminiau, de algemeen directrice van Walibi Holland, blijft vooralsnog op haar plek zitten. Zij is al elf jaar werkzaam voor Walibi, nadat ze het Brabantse kinderpretpark Het Land van Ooit in 2008 failliet achterliet. De bezoekersaantallen van Walibi Holland dalen al enkele jaren.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be