Europa-Park

Bomdreiger Movie Park deed ook bommelding in Europa-Park

10-04-2019, 23.59 uur | Reacties

Niet alleen Movie Park Germany had afgelopen najaar te maken met een bommelding. Eén dag nadat het Duitse pretpark halsoverkop gesloten moest worden vanwege een telefonisch dreigement, kreeg Europa-Park een vergelijkbaar telefoontje. Volgens Duitse media gaat het om dezelfde dader.

Movie Park ontving het telefoontje op zaterdagmiddag 26 oktober. Vervolgens werd in overleg met de politie besloten om het attractiepark uit voorzorg gefaseerd te sluiten en te ontruimen. 11.000 bezoekers moesten vertrekken.


ZIE OOK: Movie Park Germany gesloten vanwege bommelding: 11.000 bezoekers weggestuurd

De ochtend erna - op zondag 27 oktober - werd de politie in de Duitse plaats Rust per telefoon gewaarschuwd voor een bom in Europa-Park. Een beller beweerde dat hij in het park een man had zien lopen met een rugzak waar draadjes uit hingen. Dat heeft een politiechef vandaag bekendgemaakt op een persconferentie. "We brengen de informatie nu pas naar buiten omdat we niemand op verkeerde gedachtes wilden brengen", vertelde hij.

Anoniem
Na het telefoontje is het pretpark grondig doorzocht door beveiligers en agenten. Er werd niets verdachts gevonden. Europa-Park bleef geopend. Aanvullend onderzoek wees uit dat de anonieme beller zich niet in de omgeving bevond, maar in de regio Noordrijn-Westfalen. Toen hij gevraagd werd naar zijn telefoonnummer en het nummerbord van zijn auto, gaf hij foutieve gegevens op.

De bomdreiger kreeg onlangs te horen dat hij in ieder geval een boete van 22.156 euro moet betalen voor kosten die gemaakt zijn door de politieactie in Movie Park. Hij ontvangt binnenkort waarschijnlijk nog een rekening van de brandweer en het park zelf. De man is nog niet veroordeeld.

ZIE OOK: Fikse boete voor bomdreiger Movie Park Germany

Reacties