Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Politie onthult: afgelopen najaar bommelding in Europa-Park

10-04-2019, 23.59 uur | Reacties

Niet alleen Movie Park Germany had afgelopen najaar te maken met een bommelding. Eén dag nadat het Duitse pretpark halsoverkop gesloten moest worden vanwege een telefonisch dreigement, kreeg Europa-Park een vergelijkbaar telefoontje. Het gaat echter niet om dezelfde dader.

Movie Park ontving het telefoontje op zaterdagmiddag 26 oktober. Vervolgens werd in overleg met de politie besloten om het attractiepark uit voorzorg gefaseerd te sluiten en te ontruimen. 11.000 bezoekers moesten vertrekken.

De ochtend erna - op zondag 27 oktober - werd de politie in de Duitse plaats Rust per telefoon gewaarschuwd voor een bom in Europa-Park. Een beller beweerde dat hij in het park een man had zien lopen met een rugzak waar draadjes uit hingen. Dat heeft een politiechef vandaag bekendgemaakt op een persconferentie. "We brengen de informatie nu pas naar buiten omdat we niemand op verkeerde gedachtes wilden brengen", vertelde hij.

Anoniem
Na het telefoontje is het pretpark grondig doorzocht door beveiligers en agenten. Er werd niets verdachts gevonden. Europa-Park bleef geopend. Aanvullend onderzoek wees uit dat de anonieme beller zich niet in de omgeving bevond, maar in de regio Noordrijn-Westfalen. Toen hij gevraagd werd naar zijn telefoonnummer en het nummerbord van zijn auto, gaf hij foutieve gegevens op.

Meer Europa-Park