Movie Park Germany

Video: achter de schermen bij waterbaan in Movie Park Germany

10-04-2019, 15:23 uur | Reacties

Movie Park Germany geeft een rondleiding achter de schermen van de bekende waterbaan Bermuda Triangle. De 23 jaar oude attractie is op dit moment gesloten voor een enorme renovatie. In een video van een Nederlandse vlogger vertelt marketingdirecteur Manuel Prossotowicz wat er allemaal gaat veranderen.

Ook legt hij uit hoe speciale effecten werken en hoe de attractie destijds gebouwd is. "Dit is een kopie van een attractie in een Australisch pretpark, dus veel van de technische onderdelen komen uit Australië", weet Prossotowicz. "Dat maakt het voor ons lastig om aan reserveonderdelen te komen." Daarom is het park nu bezig om veel onderdelen te vervangen door Duitse exemplaren, die langer meegaan en makkelijker te verkrijgen zijn.


ZIE OOK: Grote opknapbeurt voor waterbaan Bermuda Triangle in Movie Park

Veel effecten in het darkridegedeelte van de attractie waren de afgelopen jaren defect. "Het interieur blijft voor 90 procent hetzelfde, maar we reactiveren alle kapotte effecten en voegen nieuwe mediaproducties toe." Ook worden de decors opnieuw ingericht. "In één van de scènes lagen bijvoorbeeld originele Amerikaanse vliegtuigonderdelen, maar die zag niemand. Die gaan we naar voren halen." De buitenaardse wezens blijven. "Zij worden de hoofdpersonen."

Vulkaan
Prossotowicz belooft "een nieuw thema, een nieuwe verhaallijn, nieuwe effecten en nieuwe muziek". De waterbaan gaat Area 51 - Top Secret heten. Het verhaal speelt zich af op de gelijknamige militaire basis in de Amerikaanse Nevadawoestijn. De grootste veranderingen zullen plaatsvinden aan de buitenkant, waar een oude vulkaan wordt omgevormd tot een zandberg.

Movie Park heeft er bewust voor gekozen om de attractie niet te koppelen aan een bekend merk, bijvoorbeeld een film of een tv-serie. "Dan praat je over enorme budgetten. Bovendien kost zoiets heel veel tijd, omdat je steeds moet overleggen met de licentie-eigenaar. Die tijd was er niet." Area 51 - Top Secret moet komende zomer opengaan.ZIE OOK: Video: Movie Park-achtbaan Van Helsing's Factory met de lichten aan

Reacties