Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Video: achter de schermen bij waterbaan Bermuda Dreieck in Movie Park Germany

10-04-2019, 15.23 uur

Movie Park Germany geeft een rondleiding achter de schermen van de bekende waterbaan Bermuda Dreieck. De 23 jaar oude attractie is op dit moment gesloten voor een enorme renovatie. In een video van een Nederlandse vlogger vertelt marketingdirecteur Manuel Prossotowicz wat er allemaal gaat veranderen.

Ook legt hij uit hoe speciale effecten werken en hoe de attractie destijds gebouwd is. "Dit is een kopie van een attractie in een Australisch pretpark, dus veel van de technische onderdelen komen uit Australië", weet Prossotowicz. "Dat maakt het voor ons lastig om aan reserveonderdelen te komen." Daarom is het park nu bezig om veel onderdelen te vervangen door Duitse exemplaren, die langer meegaan en makkelijker te verkrijgen zijn.

Veel effecten in het darkridegedeelte van de attractie waren de afgelopen jaren defect. "Het interieur blijft voor 90 procent hetzelfde, maar we reactiveren alle kapotte effecten en voegen nieuwe mediaproducties toe." Ook worden de decors opnieuw ingericht. "In één van de scènes lagen bijvoorbeeld originele Amerikaanse vliegtuigonderdelen, maar die zag niemand. Die gaan we naar voren halen." De buitenaardse wezens blijven. "Zij worden de hoofdpersonen."

Vulkaan
Prossotowicz belooft "een nieuw thema, een nieuwe verhaallijn, nieuwe effecten en nieuwe muziek". De waterbaan gaat Area 51 - Top Secret heten. Het verhaal speelt zich af op de gelijknamige militaire basis in de Amerikaanse Nevadawoestijn. De grootste veranderingen zullen plaatsvinden aan de buitenkant, waar een oude vulkaan wordt omgevormd tot een zandberg.

Movie Park heeft er bewust voor gekozen om de attractie niet te koppelen aan een bekend merk, bijvoorbeeld een film of een tv-serie. "Dan praat je over enorme budgetten. Bovendien kost zoiets heel veel tijd, omdat je steeds moet overleggen met de licentie-eigenaar. Die tijd was er niet." Area 51 - Top Secret moet komende zomer opengaan.Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be