Plopsaland De Panne

K3-achtbaan geopend in Plopsaland

10-04-2019, 23.25 uur | Reacties

Plopsaland De Panne heeft een vernieuwde K3-achtbaan geopend. Bezoekers van het Vlaamse attractiepark kunnen sinds afgelopen weekend een ritje maken in de familieachtbaan K3 Roller Skater. Een oude rollercoaster uit 1991 staat nu in het teken van K3 Roller Disco, een tv-serie rond de populaire meidengroep.

Voorheen draaide de attractie om de oude Studio 100-reeks Wizzy & Woppy, onder de naam Rollerskater. In de wintermaanden is de achtbaan voorzien van verschillende uitvergrote K3-elementen. Zo werd een enorme wasmachine omgebouwd tot een geluidsbox met een microfoon. Restaurant Wizzy's Fornuis heet nu K3 Keuken.


ZIE OOK: Plopsaland investeert 5 miljoen euro in waterbaan met gigantische vulkaan

K3 Roller Skater werd in de jaren negentig gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De junior coaster is 335 meter lang en dertien meter hoog. K3-zangeressen Klaasje, Hanne en Marthe komen 'hun' achtbaan officieel openen in het weekend van 4 mei.

Waterbaan
Later dit jaar opent Plopsaland nog een andere vernieuwde attractie. De waterbaan De Boomstammetjes uit 1989 wordt voor 5 miljoen euro getransformeerd tot DinoSplash. Een openingsdatum is nog niet bekend.ZIE OOK: K3 krijgt eigen themagebied met achtbaan in Plopsaland

Reacties