Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Foto's: Walibi laat natuur de vrije loop in nieuw themagebied Wilderness

21-04-2019, 20.36 uur

Het nieuwe themagebied van Walibi Holland komt langzaam maar zeker tot bloei. Parkdeel Wilderness, waar ook de nieuwe achtbaan Untamed ligt, werd op 6 april geopend voor publiek. Toen was het gebied echter nog niet helemaal af. De afgelopen weken zijn de puntjes op de i gezet.

Wilderness draait om de natuur. "Het gaat niet over netjes snoeien, het gras maaien en de paden harken", vertelde Walibi-directrice Mascha van Till bij de openingsceremonie. "Er ligt zand op de grond. Daar kun je je dan over verbazen en er het jouwe van vinden, maar het hoort zo want het is Wilderness."

Volgens Van Till is er voor bijna 200.000 euro geïnvesteerd in beplanting. Het groen heeft nog wel wat tijd nodig, benadrukt ze. "Het is opnieuw aangelegd en het moet helemaal tot bloei komen. Wij zien er ontzettend naar uit dat het zich ontwikkelt tot wat wij voor ogen hebben."

Rode knop
De thrillride Excalibur kreeg een make-over. Nu wordt de attractie Blast genoemd. Het draaiende huis Merlin's Magic Castle is voorzien van graffiti. Op maandag 1 juli gaat de 36,5 meter hoge hybrid coaster Untamed open. Op het stationsgebouw staat sinds kort de tekst 'Be Brave'. Bij de toekomstige ingang van de achtbaan verscheen onlangs een grote rode knop met een geluidseffect. Dat wordt het geluid wat straks te horen zal zijn als een trein vertrekt uit het station.

Verspreid over het gebied zijn verschillende abstracte kunstwerken te vinden. Op een pleintje mist nog een zitgelegenheid. Verder zijn ook de eettentjes in Wilderness vernieuwd. Schuin tegenover Blast staat bijvoorbeeld de scheve pizzatent The Answer Is Pizza. "Die is als het ware weggeblazen door Blast", aldus Van Till. Vorig jaar opende in het gebied al kiprestaurant Cock-a-Doodle-Doo.





































































Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be