Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Nieuws

Subtropisch zwembad moet glijbanen afbreken vanwege klagende buurman

04-04-2019, 12:08 uur | Reacties

Een subtropisch zwemparadijs in België moet een volledig buitengedeelte onmiddellijk sluiten en binnen zes maanden afbreken. Dat heeft de rechter besloten na klachten van één buurtbewoner. Zwembad LAGO Rozebroeken in Gent verliest daardoor een buitenzwembad, een speeltuin, een terras en drie waterglijbanen. Eén daarvan werd pas in 2017 in gebruik genomen.

Een omwonende sleepte het zwembad voor de rechter met klachten over onder meer geluidsoverlast. Hoewel nooit bewezen is dat het bad te veel lawaai veroorzaakt, blijkt er wel iets fundamenteel mis te zijn met de afgegeven vergunning voor het complex.


ZIE OOK: Gloednieuw zwembad van 33 miljoen euro getroffen door brand

Rozebroeken is namelijk gebouwd in een parkgebied in plaats van in een gebied bedoeld voor recreatie. Door een vergissing van het stadsbestuur werd de bestemming van de grond nooit officieel gewijzigd.

Dwangsom
De klagende buurman krijgt een schadevergoeding van 7500 euro. Bovendien moet alle buiteninfrastructuur van het zwembad binnen zes maanden afgebroken zijn. Anders volgt een dwangsom van 250 euro per dag. Daarnaast zijn alle buitenactiviteiten op het terrein per onmiddellijke ingang verboden, op straffe van een dwangsom van 1000 euro per overtreding.

Het stadsbestuur en zwembadexploitant LAGO beraden zich nog op vervolgstappen. Op de Facebook-pagina van het waterparadijs staat dat het buitenaanbod van het centrum tijdelijk gesloten is. "We werken momenteel aan een oplossing om zo snel mogelijk terug te openen."

ZIE OOK: Opmerkelijk protest tegen bouw van nieuw Plopsa-zwemparadijs

Reacties