Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Djurs Sommerland

Video: 45 meter hoge schommel maakt eerste testritten

04-04-2019, 00.00 uur

Een spectaculaire nieuwe attractie in een Deens pretpark is bijna klaar voor gebruik. Attractiepark Djurs Sommerland opent later dit jaar de gigantische schommel Tigeren. De 45 meter hoge gyro swing van de Zwitserse fabrikant Intamin haalt een topsnelheid van 100 kilometer per uur.

Op het YouTube-kanaal van Djurs Sommerland verscheen een video van de testritten. "Veertig testpoppen maken duizend ritjes waarbij ze tienduizend keer met 100 kilometer per uur heen en weer geslingerd worden", laten de Denen weten. "Binnenkort is het jouw beurt." Het park gaat op zaterdag 4 mei weer open.

Met een maximale hoogte van 45 meter is de attractie drie meter hoger dan de bekende Sledge Hammer in Bobbejaanland. Tigeren staat in het Aziatische themagebied van Djurs Sommerland. Voor het thema werd aangeklopt bij de Nederlandse Leisure Expert Group.



Meer Djurs Sommerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be