Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Geen Samson & Gert meer in Plopsaland: Gert Verhulst stopt ermee

02-04-2019, 11.43 uur

De optredens van Samson & Gert in Plopsaland zijn binnenkort verleden tijd. Studio 100-baas Gert Verhulst heeft aangekondigd dat hij na dertig jaar wil stoppen met de beroemde act. Dat heeft ook gevolgen voor de attractieparken van Plopsa, waar de pratende hond en zijn baasje regelmatig te gast zijn.

Zo treden de kinderhelden in de zomermaanden traditiegetrouw op in het Plopsa Theater van Plopsaland De Panne. Sinds eind 2013 worden de jaarlijkse kerstshows ook opgevoerd in Plopsaland. Vanochtend maakte Verhulst op een persconferentie bekend dat hij afscheid gaat nemen van de rol. "Ik wil voorkomen dat het ooit een zielige act wordt, een oude man die liedjes staat te zingen naast een pop. Nu is het nog niet zielig, vinden wij dan. En we doen het nog met heel veel plezier."

De zomershow in De Panne gaat dit jaar in ieder geval gewoon door, bevestigt een Plopsa-woordvoerster aan Looopings. "Dat zal waarschijnlijk de laatste keer zijn dat Samson en Gert hier optreden", zegt ze. In plaats van de gebruikelijke kerstvoorstellingen komen er eind 2019 speciale afscheidsshows. Die vinden plaats in het Studio 100 Pop-Up Theater in de Antwerpse plaats Puurs.

Attracties
In Plopsaland De Panne is nu nog een speciaal Samson-themagebied te vinden: het Kermisplein van Samson & Gert. Verder staat in het overdekte pretpark Plopsa Indoor Hasselt een Samson & Gert-carrousel. "We hebben geen concrete plannen om daar verandering in te brengen", aldus de voorlichtster. "Voorlopig behouden we deze attracties."

Samson en Gert waren voor het eerst samen op tv te zien op 6 december 1989. Hun populariteit vormde in 1996 de basis voor mediabedrijf Studio 100, dat inmiddels over de hele wereld actief is. Van 1994 tot en met 1997 verzorgde het duo het zomerentertainment in de Efteling. Ook werden verschillende videoclips opgenomen in het Kaatsheuvelse attractiepark.

Stem
Ondanks alle financiële successen bleef Gert Verhulst steevast optreden met de pratende hond. De stem van Samson werd in eerste instantie verzorgd door poppenspeler Danny Verbiest. Later nam acteur Peter Thyssen de stem voor zijn rekening. Sinds 2013 klinkt Samson als Dirk Bosschaert, bekend als Berend Brokkenpap uit de Studio 100-serie Piet Piraat.

Dat het iconische tweetal stopt, wil overigens niet zeggen dat Samson helemaal verdwijnt. "Samson neemt geen afscheid, met hem hebben we nog grote plannen", zegt Verhulst. Details ontbreken nog. Mogelijk krijgt de geliefde hond een nieuw baasje.Meer Plopsa Group
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be