Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Eerste pick-ups voor vernieuwde oldtimerbaan Efteling gearriveerd

01-04-2019, 11.33 uur

De Oude Tufferbaan in de Efteling krijgt twee verschillende soorten voertuigen. Afgelopen week kwamen al foto's naar buiten van de nieuwe auto's die over de oldtimerbaan gaan rijden. Bezoekers kunnen straks ook plaatsnemen in klassieke pick-ups. Daarbij zitten alleen de chauffeurs overdekt, dus de passagiers niet.

De eerste pick-ups staan intussen op de personeelsparkeerplaats van het attractiepark, blijkt uit foto's van achter de schermen. Net als de auto's zijn de nieuwe pick-ups voorzien van reclame voor fictieve oud-Hollandse bedrijven. De karretjes werden gefabriceerd door de Duitse firma Metallbau Emmeln. Efteling-decorateurs zorgden voor de decoraties.

Er komen in totaal achttien wagens: dertien auto's en vijf pick-ups. "Geen auto is gelijk", laat de Efteling weten. "De auto van de veldwachter is bijvoorbeeld blauw en de brandweer heeft natuurlijk een rode auto." Verder kunnen bezoekers straks rijden in oldtimers van onder andere de plaatselijke barbier, de imker, de pottenbakkerij en de melkboer. De vijf pick-ups behoren toe aan de scheepsbouwer, de smid, de garage, de klokkenmakerij en de snoepfabriek.

Interactief
De Oude Tufferbaan is sinds 18 februari gesloten voor een grote renovatie. Daarbij worden ook de rail en het besturingssysteem vervangen. Bovendien komen er interactieve scènes met boerderijdieren. Over ongeveer drie weken moet de attractie weer opengaan.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be