Phantasialand

Vrouw eist 9000 euro van Phantasialand na ongeluk in wildwaterbaan

30-03-2019, 13.58 uur | Reacties

Een vrouw heeft Phantasialand voor de rechter gesleept na een pijnlijk ritje in de wildwaterbaan River Quest. De bezoeker raakte in september 2017 gewond toen ze ten val kwam in een bootje. Daarbij liep ze verschillende gebroken ribben en blauwe plekken op. Ook raakten haar longen beschadigd, melden Duitse media.

Door het incident kon de vrouw twee maanden niet werken. Ze heeft naar eigen zeggen nog steeds last van de gevolgen. Daarom eiste ze 9000 euro van het Duitse attractiepark.


ZIE OOK: Vrouw (22) tijdelijk verlamd door ongeluk in Efteling-attractie

River Quest heeft ronde, open boten zonder veiligheidsbeugels of riemen. Wel is er een groot handvat waar bezoekers zich aan kunnen vasthouden. Een vaartocht bestaat uit een verticale lift en meerdere steile afdalingen. De zeventien jaar oude wildwaterbaan is 22 meter hoog.

Controles
In de rechtszaal kreeg de vrouw geen gelijk. De rechter benadrukte dat de attractie is goedgekeurd door veiligheidsinstantie TÜV. Bovendien vinden er regelmatig controles plaats. Verder staat bij de ingang van de attractie duidelijk aangegeven dat de vaartocht gepaard gaat met versnellingen en heftige afdalingen. "De bezoeker had kunnen weten waar ze aan begon", luidde het oordeel.

ZIE OOK: Movie Park Germany presenteert vernieuwde wildwaterbaan Excalibur

Reacties