Mirabilandia

Nieuwe Ducati-achtbaan na twee maanden nog niet operationeel

23-06-2019, 19:19 uur | Reacties

Een Italiaans pretpark worstelt met een interactieve nieuwe achtbaan. Attractiepark Mirabilandia opende halverwege april het nieuwe themagebied Ducati World, dat in het teken staat van het bekende motorfietsmerk Ducati. De belangrijkste attractie - een dubbele rollercoaster van 22 meter hoog - is echter nog steeds niet toegankelijk.

In april liet het park weten dat de achtbaan met de naam Desmo Race "binnen enkele weken" open zou gaan. "Bezoekers hoeven niet lang meer te wachten voordat ze Desmo Race kunnen uitproberen", meldde Mirabilandia in een persbericht.


ZIE OOK: Dit zijn de attracties in het nieuwe Ducati World

"Deze exclusieve duellerende achtbaan is een uniek prototype. We hoeven alleen nog de software te optimaliseren voordat gasten een ritje kunnen maken op volle snelheid." Inmiddels zijn we twee maanden verder. De attractie staat nog altijd stil. Tot nu toe werd er geen openingsdatum genoemd.

Problemen
Een woordvoerster van Mirabilandia bevestigt aan Looopings dat Desmo Race niet operationeel is. "We kunnen op dit moment ook geen openingsdatum communiceren." Naar verluidt zijn er softwareproblemen. Enkele kinderattracties en simulatoren in Ducati World zijn al wel open.

Desmo Race is een achtbaan van het type spike coaster, gebouwd door Maurer Rides uit Duitsland. Er bestaat één vergelijkbare attractie: Sky Dragster in het Duitse Skyline Park. Die baan opende in 2017, een jaar later dan gepland. De bouw ervan ging eveneens gepaard met technische problemen.ZIE OOK: Nieuwe Ducati-achtbaan is bijna af

Reacties