Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drayton Manor

Pretpark in Engeland gaat loopingachtbaan afbreken

01-04-2019, 10.00 uur | ReactiesFoto: Theme Park Worldwide

De achtbaan G Force in het Engelse pretpark Drayton Manor gaat niet meer open. Afgelopen najaar werd de rollercoaster onverwachts per onmiddellijke ingang gesloten. Het lot van de veertien jaar oude attractie was een tijdje onduidelijk, maar inmiddels is bekend dat de achtbaan binnen afzienbare tijd wordt afgebroken.

G Force komt al niet meer voor op de parkplattegrond van 2019. Voor de voormalige ingang zijn bouwhekken neergezet, blijkt uit beelden van YouTube-kanaal Theme Park Worldwide. Het attractiepark heeft in de wintermaanden nog niet de moeite genomen om logo's en andere decorstukken weg te halen.

G Force is een 25 meter hoge x-car-achtbaan van de Duitse fabrikant Maurer. Een ritje bestond uit drie inversies, waaronder een bizarre verticale lift die overgaat in een looping. Er staan nog drie x-car-banen in Europa. Eén daarvan is Formule X in Drievliet.

Reden
Drayton Manor heeft nog niet bekendgemaakt wat er met de locatie van G Force gaat gebeuren. Ook over de reden van de sluiting is niet gecommuniceerd.

Reacties