Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drayton Manor Resort

Pretpark in Engeland gaat loopingachtbaan afbreken

01-04-2019, 10.00 uurBeeld: Theme Park Worldwide

De achtbaan G Force in het Engelse pretpark Drayton Manor gaat niet meer open. Afgelopen najaar werd de rollercoaster onverwachts per onmiddellijke ingang gesloten. Het lot van de veertien jaar oude attractie was een tijdje onduidelijk, maar inmiddels is bekend dat de achtbaan binnen afzienbare tijd wordt afgebroken.

G Force komt al niet meer voor op de parkplattegrond van 2019. Voor de voormalige ingang zijn bouwhekken neergezet, blijkt uit beelden van YouTube-kanaal Theme Park Worldwide. Het attractiepark heeft in de wintermaanden nog niet de moeite genomen om logo's en andere decorstukken weg te halen.

G Force is een 25 meter hoge x-car-achtbaan van de Duitse fabrikant Maurer. Een ritje bestond uit drie inversies, waaronder een bizarre verticale lift die overgaat in een looping. Er staan nog drie x-car-banen in Europa. Eén daarvan is Formule X in Drievliet.

Reden
Drayton Manor heeft nog niet bekendgemaakt wat er met de locatie van G Force gaat gebeuren. Ook over de reden van de sluiting is niet gecommuniceerd.





Meer Drayton Manor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be