Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell presenteert plannen voor 'nieuwe attractie' HyperKik

28-03-2019, 17.24 uur

Duinrell kondigt vandaag plannen aan voor een nieuwe attractie met de naam HyperKik. Het gaat om een hypermodern transportsysteem waarmee bezoekers binnen twintig seconden van de ene naar de andere kant van het park verplaatst kunnen worden. Er zit wel een luchtje aan het verhaal.

Het Wassenaarse attractiepark spreekt over een zogeheten hyperloop: een ondergrondse vacuümtrein in een luchtdrukbuis. Passagiers zouden straks plaats moeten nemen in een capsule die met hoge snelheid van de ene naar de andere plek wordt gebracht. Voor de techniek schakelt men een team van TU Delft in.

Volgens Duinrell hebben steeds minder families tijd voor een dagje uit. Een hyperloop zou daarbij uitkomst kunnen bieden, omdat alle veertig attracties in het park daarmee binnen een uur te bezoeken zijn. "Met de HyperKik kun je straks met je gezin naar Duinrell nog voordat je de kinderen naar school brengt", zegt een woordvoerster.

Kinderen
Ook het team van TU Delft is enthousiast. "We willen de hyperlooptechniek graag op kleinere schaal testen in de praktijk", laat projectleider Rieneke van Noort weten. Daarom werd er gekozen voor een pilot in het attractiepark. "Zo kunnen alle kinderen in Nederland alvast ervaren hoe transport er in de toekomst uit gaat zien."

Wie het transportsysteem van de toekomst dolgraag eens in het echt zou willen proberen, moet echter niet te vroeg juichen. Volgens Duinrell vinden de eerste ritjes naar verwachting plaats op 1 april 2020. Dat is niet toevallig: het hele project is inderdaad een 1 aprilgrap.

Niet origineel
Het verhaal is niet heel origineel. Vorig jaar werd al een vergelijkbare grap uitgehaald door online supermarkt Picnic. Die presenteerde een hyperloop om razendsnel boodschappen te kunnen bezorgen in een gedeelte van Nederland.Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be