Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Fikse boete voor bomdreiger Movie Park Germany

27-03-2019, 11.45 uur

Een 19-jarige Duitser moet een fikse boete betalen vanwege een valse bommelding bij Movie Park Germany. Op 26 oktober vorig jaar werd het Duitse attractiepark plotseling gesloten naar aanleiding van een telefonisch dreigement van een anonieme beller.

Elfduizend bezoekers moesten vertrekken. Uit voorzorg kwamen tientallen brandweerwagens, ambulances en politieauto's ter plaatse. Na onderzoek kon een 19-jarige man uit Essen aangehouden worden. De politie wil dat hij financieel opdraait voor de gemaakte kosten.

Het gaat in ieder geval om 22.156 euro. Dat bedrag kan nog oplopen als ook de brandweer een rekening verstuurt. Bovendien heeft Movie Park Germany al aangekondigd eveneens geld te willen eisen van de tiener. Het pretpark liep een hoop inkomsten mis door de onverwachte sluiting.

Avond verpesten
De man heeft bekend dat hij achter het bewuste telefoontje zit. Hij verklaarde dat hij de avond wilde verpesten van een kennis die zich in Movie Park bevond.

Op dit moment buigt de officier van justitie zich over de zaak. De bomdreiger hangt een gevangenisstraf van maximaal drie jaar boven het hoofd.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be