Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Tijdelijke directeur van Wildlands Emmen blijft toch langer

26-03-2019, 23.28 uur

De directeur van Wildlands Adventure Zoo Emmen gaat voorlopig niet weg. Eigenlijk zou interim-directeur Erik van Engelen slechts enkele maanden in dienst zijn, tot er een vaste directeur gevonden zou worden. Nu is duidelijk dat Van Engelen in ieder geval tot het einde van het jaar blijft, op verzoek van de raad van commissarissen.

Van Engelen werd aangenomen om financieel orde op zaken te stellen. Hij voerde al verschillende bezuinigingsmaatregelen door. Ook presenteerde hij een plan om het Drentse dierenpark te verbeteren, met meer dieren en een aangepaste looproute. Dat moet zorgen voor hogere bezoekersaantallen.

Van Engelen volgde in oktober vorig jaar Frankwin van Beers op. Hij liet Wildlands achter met tegenvallende bezoekersaantallen en een schuld van vele tientallen miljoenen euro's, die voorlopig niet terugbetaald kan worden.

Walibi Holland
De raad van commissarissen van Wildlands bestaat uit president-commissaris Henk Jan Meijer, Anita Brink, Chris Rupke, Jan Regterschot en Marcel Schonenberg. Meijer is de scheidend burgemeester van Zwolle. Schonenberg kennen we als de directeur van de Beurs van Berlage in Amsterdam en de oud-directeur van onder meer Walibi Holland en het Dolfinarium.

Op de vacature voor Wildlands-directeur kwamen al zo'n honderd reacties, bleek eind vorig jaar. Interim-directeur Van Engelen heeft al aangegeven dat hij in ieder geval niet geïnteresseerd is in een definitieve functie.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be