Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Tijdelijke directeur van Wildlands Emmen blijft toch langer

26-03-2019, 23:28 uur | Reacties

De directeur van Wildlands Adventure Zoo Emmen gaat voorlopig niet weg. Eigenlijk zou interim-directeur Erik van Engelen slechts enkele maanden in dienst zijn, tot er een vaste directeur gevonden zou worden. Nu is duidelijk dat Van Engelen in ieder geval tot het einde van het jaar blijft, op verzoek van de raad van commissarissen.

Van Engelen werd aangenomen om financieel orde op zaken te stellen. Hij voerde al verschillende bezuinigingsmaatregelen door. Ook presenteerde hij een plan om het Drentse dierenpark te verbeteren, met meer dieren en een aangepaste looproute. Dat moet zorgen voor hogere bezoekersaantallen.

ZIE OOK: Wildlands Emmen heeft nieuwe tijdelijke directeur

Van Engelen volgde in oktober vorig jaar Frankwin van Beers op. Hij liet Wildlands achter met tegenvallende bezoekersaantallen en een schuld van vele tientallen miljoenen euro's, die voorlopig niet terugbetaald kan worden.

Walibi Holland
De raad van commissarissen van Wildlands bestaat uit president-commissaris Henk Jan Meijer, Anita Brink, Chris Rupke, Jan Regterschot en Marcel Schonenberg. Meijer is de scheidend burgemeester van Zwolle. Schonenberg kennen we als de directeur van de Beurs van Berlage in Amsterdam en de oud-directeur van onder meer Walibi Holland en het Dolfinarium.

Op de vacature voor Wildlands-directeur kwamen al zo'n honderd reacties, bleek eind vorig jaar. Interim-directeur Van Engelen heeft al aangegeven dat hij in ieder geval niet geïnteresseerd is in een definitieve functie.

ZIE OOK: Veel nieuwe dieren in Wildlands Emmen

Reacties
Bijdrage