Disneyland Paris

Disneyland Paris geeft officiële reactie op incident in Disney Village

24-03-2019, 21.01 uur | Reacties

Disneyland Paris heeft voor het eerst een reactie gegeven op het incident in Disney Village. Het uitgaansgebied werd zaterdagavond ontruimd nadat in de menigte massale paniek was uitgebroken. Daarbij vielen enkele lichtgewonden. Tot nu toe communiceerde Disney niets over het voorval. Nu komt een woordvoerster met een officiële verklaring.

"Een hard en vreemd mechanisch geluid bij de uitgang van Disney Village, in de buurt van een loopband, heeft er gisteren voor gezorgd dat een menigte in beweging kwam", vertelt de voorlichtster aan Looopings. "Hierdoor zijn enkele mensen lichtgewond geraakt. Er was geen dreiging in Disneyland Paris."


ZIE OOK: Paniek en chaos in Disneyland Paris: bezoekers zitten uren vast

De politie en de lokale autoriteiten waren snel ter plaatse, weet de woordvoerster. "Zij hebben alles onderzocht en de omgeving ontruimd. In samenwerking met de lokale politie hebben we voorzorgsmaatregelen genomen om de veiligheid van iedereen te waarborgen. Hierdoor moest een aantal gasten in bepaalde gebieden wachten."

Hulp en zorg
De veiligheid van bezoekers en medewerkers heeft altijd de allerhoogste prioriteit, benadrukt de zegsvrouw. "We houden nauw contact met de lokale autoriteiten om ervoor te zorgen dat de gasten die gewond zijn geraakt de hulp en zorg krijgen die ze nodig hebben."

In de nacht van zaterdag op zondag is Disney Village weer opengesteld voor publiek. Uit voorzorg werden alle loopbanden bij de parkeerplaats stilgelegd en afgesloten. "De parken, hotels en Disney Village draaien weer zoals gewoonlijk", besluit de voorlichtster.

ZIE OOK: Alle loopbanden Disneyland Paris afgesloten na incident

Reacties