Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Boudewijn Seapark

Dolfinarium mag geen dolfijnen meer houden van Vlaamse minister

24-03-2019, 23.52 uur

Zijn de dagen van het Belgische dierenpark Boudewijn Seapark geteld? Als het aan de Vlaamse minister van Dierenwelzijn ligt, wordt het in gevangenschap houden van dolfijnen op den duur verboden. Dat vertelde de politicus vandaag in actualiteitenprogramma De Zevende Dag.

Op dit moment is Boudewijn Seapark de enige dierentuin in België met dolfijnen. Volgens minister Ben Weyts is er geen toekomst meer voor het dolfinarium. "Het houden van dolfijnen in gevangenschap heeft geen enkel nut", zegt hij. "We laten hen kunstjes doen in ruil voor een paar dode vissen."

De leefomstandigheden van de dolfijnen in het park zijn veel te beperkend, vindt Weyts. "Dolfijnen zijn stressgevoelige en hyperintelligente dieren. Wij houden hen in een bassin, terwijl ze in het echte leven zestig kilometer per dag afleggen en hun natuurlijke habitat 125 vierkante kilometer groot is. Moeten we dat blijven tolereren, puur voor ons plezier?"

Aanraken
De minister is niet van plan om in de toekomst nog vergunningen te verstrekken voor het houden van dolfijnen. Hij spreekt over een "uitdoofbeleid". Dierenrechtenorganisaties zijn blij met het voornemen. Eerder besloot Weyts al om het aanraken van dolfijnen aan banden te leggen.

Meer Boudewijn Seapark
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be