Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Cinecittà World

Nieuwe Assassin's Creed-attractie geopend

24-03-2019, 16.00 uur

In een Italiaans pretpark is dit weekend een nieuwe attractie opengegaan rond de beroemde spellenreeks Assassin's Creed. "Dankzij virtual reality worden gasten het hoofdpersonage in één van de meest succesvolle videogames aller tijden", laat attractiepark Cinecittà World weten.

De attractie, die The Temple of Anubis heet, bevindt zich in het Far West-gedeelte van het park. Bezoekers lopen door een interactief doolhof met virtualreality-headsets op. Daardoor krijgen ze het gevoel dat ze zich in een mysterieuze Egyptische tempel bevinden.

Potentiële vijanden moeten ze afweren met behulp van een virtuele pijl-en-boog. Het verhaal werd gebaseerd op Assassin's Creed Origins uit 2017.

Kant en klaar
De attractie werd kant en klaar geleverd door fabrikant Triotech. De Canadese firma werkte samen met Ubisoft, de uitgever van de Assassin's Creed-spellen. "Omdat muren en obstakels in de digitale wereld ook in de echte wereld aangeraakt kunnen worden, worden spelers volledig ondergedompeld in een meeslepend avontuur", laat Triotech weten.

Van Assassin's Creed werden sinds het eerste spel in 2007 meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht. Cinecittà World presenteert dit jaar nog een andere nieuwe attractie: een vliegsimulator rond uitvinder Leonardo da Vinci.Meer Cinecittà World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be