Madame Tussauds Amsterdam

Madame Tussauds twijfelt over weghalen standbeeld Michael Jackson

18-03-2019, 20.32 uur | Reacties

Moet Madame Tussauds Amsterdam een wassenbeeld van Michael Jackson weghalen? Die vraag houdt het wassenbeeldenmuseum in de hoofdstad op dit moment bezig. Er kwamen de afgelopen tijd verschillende klachten van bezoekers die het ongepast vinden om de overleden popzanger in de schijnwerpers te zetten.

In een nieuwe documentaire wordt Jackson door twee personen beschuldigd van kindermisbruik. "We denken erover na, maar het verwijderen van een beeld doen we niet zomaar", laat een woordvoerster van Madame Tussauds weten. "Een beeld produceren kost veel geld. En we moeten overleggen met het hoofdkantoor. We kiezen in ieder geval geen kant in de discussie."


ZIE OOK: Zweeds pretpark gaat eerbetoon aan Michael Jackson niet weghalen

Madame Tussauds is eigendom van de Britse firma Merlin Entertainments. Er is nog geen definitieve beslissing over genomen, aldus de voorlichtster. Op dit moment staat het wassenbeeld van Jackson nog in het museum.

Geschiedenis
Een pretpark in Zweden besloot eerder om een eerbetoon aan Michael Jackson niet weg te halen. "Het is onderdeel van onze geschiedenis", vertelde een woordvoerster van het attractiepark.

ZIE OOK: Edwin Evers schrikt van eigen Madame Tussauds-hoofd

Reacties