Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madame Tussauds Amsterdam

Madame Tussauds twijfelt over weghalen standbeeld Michael Jackson

18-03-2019, 20.32 uur

Moet Madame Tussauds Amsterdam een wassen beeld van Michael Jackson weghalen? Die vraag houdt het wassenbeeldenmuseum in de hoofdstad op dit moment bezig. Er kwamen de afgelopen tijd verschillende klachten van bezoekers die het ongepast vinden om de overleden popzanger in de schijnwerpers te zetten.

In een nieuwe documentaire wordt Jackson door twee personen beschuldigd van kindermisbruik. "We denken erover na, maar het verwijderen van een beeld doen we niet zomaar", laat een woordvoerster van Madame Tussauds weten. "Een beeld produceren kost veel geld. En we moeten overleggen met het hoofdkantoor. We kiezen in ieder geval geen kant in de discussie."

Madame Tussauds is eigendom van de Britse firma Merlin Entertainments. Er is nog geen definitieve beslissing over genomen, aldus de voorlichtster. Op dit moment staat het wassen beeld van Jackson nog in het museum.

Geschiedenis
Een pretpark in Zweden besloot eerder om een eerbetoon aan Michael Jackson niet weg te halen. "Het is onderdeel van onze geschiedenis", vertelde een woordvoerster van het attractiepark.

Meer Madame Tussauds Amsterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be