Efteling

Efteling past wachtrij van Python aan

18-03-2019, 16:20 uur | Reacties

De Efteling is bezig om de wachtrij van de Python aan te passen. Er komen drie verschillende rijen, bevestigt een woordvoerder aan Looopings. Het attractiepark houdt voorlopig vast aan de Boarding Pass, het reserveringssysteem bij de attractie.

Op drukke dagen hebben Efteling-bezoekers een reservering nodig om een ritje te kunnen maken in de beroemde achtbaan. "Er zijn straks drie vaste wachtrijen: een rij voor de Boarding Pass, een rij voor single riders en een rij voor vrije inloop", legt de voorlichter uit. "De reguliere rij wordt gebruikt als de Boarding Pass niet actief is."


ZIE OOK: Efteling-fans zijn Boarding Pass-systeem nu al helemaal zat

De aanpassing moet zorgen voor een betere doorstroming bij de ingang van de Python, legt de woordvoerder uit. "Zodat er minder opstoppingen ontstaan." De Python is naar verwachting tot en met vrijdag gesloten voor werkzaamheden. Er zouden vooralsnog geen plannen zijn om de Boarding Pass optioneel te maken, zoals bij het bekende FastPass-systeem in Disneyland Paris.

Korte wachttijd
Sinds vorig jaar is het op drukke dagen verplicht om een plekje in de achtbaan vooraf te reserveren. Dat kan bij kaartautomaten voor de attractie of via de officiële Efteling-app. Er zijn geen kosten aan verbonden. De Efteling wil op die manier de wachttijd kort houden: maximaal vijftien minuten.

Meteen na de introductie van het systeem kwam er veel kritiek van Efteling-fans. Enkele maanden later gaf parkdirecteur Coen Bertens toe dat de Boarding Pass inderdaad nog niet optimaal functioneerde. Hij kondigde verschillende aanpassingen aan.

ZIE OOK: Efteling-directeur geeft toe: 'Introductie Boarding Pass zorgde voor problemen'

Reacties