Alton Towers Resort

Grootste pretpark van Engeland regelmatig om 16.00 uur dicht

19-03-2019, 11:21 uur | Reacties

Het grootste pretpark van Engeland houdt er dit jaar sobere openingstijden op na. Attractiepark Alton Towers sluit de poorten in 2019 vaak al om 16.00 uur. Dat blijkt uit de nieuwe openingskalender van het bekende Britse park.

In maart, april, mei en juni gaat Alton Towers op de meeste doordeweekse dagen om 16.00 uur dicht. En zelfs in een drukbezochte maand als juli sluiten de poorten meermaals om 16.00 uur. De rest van de zomervakantie moeten bezoekers genoegen nemen met een sluiting om 17.00 of 18.00 uur.


ZIE OOK: Pretpark draait bezuinigingen terug na kritiek

Het is hoogst ongebruikelijk dat een groot Europees attractiepark zo vroeg sluit in de zomermaanden. Alton Towers kent in juli en augustus geen enkele avondopenstelling. Pas in oktober is het park op verschillende dagen tot later geopend, vanwege een halloween-evenement.

Bezuinigingen
Vorig jaar kondigde Alton Towers nog verschillende bezuinigingsmaatregelen aan op het gebied van attracties. Die werden na massale kritiek weer teruggedraaid. In 2017 noteerde het park nog twee miljoen bezoekers. Het bezoekersaantal van 2018 is nog niet bekendgemaakt.

ZIE OOK: Ook Engels pretpark stopt met VR-achtbaan

Reacties