Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verlaagt minimumlengte voor achtbaan Baron 1898

26-03-2019, 13.43 uurBeeld: @promenadefotos

De minimumlengte voor Efteling-achtbaan Baron 1898 wordt aangepast. Binnenkort hoeven bezoekers geen 1.40 meter, maar 1.32 meter lang te zijn om een ritje te maken in de dive coaster. Dat melden verschillende betrokkenen aan Looopings.

Naar verwachting wordt de aanpassing volgende maand doorgevoerd, al kan de Efteling dat nog niet bevestigen. De nieuwe lengte-eis geldt alleen niet voor enkele XL-stoelen in de treinen, bedoeld voor corpulente passagiers.

Eerder kondigde het Limburgse attractiepark Toverland een vergelijkbare wijziging aan voor de wing coaster Fenix. Beide achtbanen zijn gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard.

Zelfstandig lopen
De lengte-eisen voor de andere rollercoasters in de Efteling blijven ongewijzigd. Bij houten achtbaan Joris en de Draak moeten bezoekers 1.10 meter lang zijn. De Python, Vogel Rok en De Vliegende Hollander zijn toegankelijk voor personen vanaf 1.20 meter. Wie zelfstandig kan lopen, mag een ritje maken in de Bob.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be