Wildlands Adventure Zoo Emmen

Veel nieuwe dieren in Wildlands Emmen

15-03-2019, 13.25 uur | Reacties

Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft plannen voor het toevoegen van een hoop nieuwe diersoorten. Het is de bedoeling dat bezoekers binnenkort onder meer vari's, gordeldieren, koningskrabben en zeehonden kunnen bewonderen. Dat bevestigt een woordvoerster van het Drentse dierenpark aan Looopings.

Gisteren werd bekend dat de toekomst van de verlieslijdende dierentuin voorlopig is veiliggesteld. De gemeente Emmen wil alle schulden van Wildlands overnemen. Dat geeft het park ruimte om nieuwe investeringen te kunnen doen.


ZIE OOK: Wildlands Emmen lijkt gered: gemeente wil leningen overnemen

Zo worden in april vari's - een halfapensoort - verwelkomd in de tropische kas Rimbula. Themagebied Nortica krijgt hoogstwaarschijnlijk een zeeaquarium met koningskrabben. Het is ook de bedoeling om gordeldieren in huis te halen. Verder komt er een nieuw dierenverblijf op het Kompasplein bij de hoofdingang, dat nu nog behoorlijk kaal is. "We houden nog even geheim welke dieren daar straks te vinden zijn", zegt de voorlichtster.

IJsberen
Inmiddels zijn twee van de vier ijsberen in Nortica vertrokken naar een dierentuin in Frankrijk. De ruimte die vrij is gekomen, wordt gebruikt voor het verplaatsen van de pinguïns. Die zijn daardoor straks ook onder water te zien. Bovendien komt er een doorsteek naar themadeel Serenga, om te voorkomen dat het gebied doodloopt. In juni moeten de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Waar nu nog pinguïns rondlopen, kan een tijdelijk verblijf voor zeehonden gerealiseerd worden. "We weten alleen nog niet of we kiezen voor normale zeehonden of het opvangen van verzwakte zeehonden." Wildlands heeft al zeeleeuwen en pelsrobben.

Leeuwen
Later wil men ook een grote katachtige toevoegen aan de savanne in parkdeel Serenga. "En aan het bestaande leeuwenverblijf is afgelopen week een klimboom toegevoegd, waar we ook eten in kunnen verstoppen. Op die manier hopen we dat de leeuwen actiever worden en beter zichtbaar zijn."

De waslijst aan maatregelen moet de "dierzichtbaarheid" verbeteren, legt de woordvoerster uit. "Door te voldoen aan de wensen van de bezoekers, denken we dat Wildlands nog aantrekkelijker wordt." Het management mikt dit jaar op 940.000 bezoekers, tegenover 855.000 in 2018.

ZIE OOK: Abonnement op Wildlands Emmen nu een stuk goedkoper

Reacties