Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Sprookjesbos Efteling ontruimd vanwege windstoten

09-03-2019, 16.54 uurBeeld: Stefan Schulte

De Efteling heeft het Sprookjesbos vanmiddag ontruimd. Vanwege harde windstoten bestaat het risico dat takken afbreken. Dat zou voor onveilige situaties kunnen zorgen. Om die reden is het bos momenteel afgesloten, bevestigt een Efteling-woordvoerster aan Looopings.

De wind is zaterdagmiddag stormachtig in Kaatsheuvel, met windkracht 6. "Het waait inderdaad flink", aldus de voorlichtster. "Daarom is het bos uit voorzorg schoongeveegd. Er was geen noodsituatie, maar veiligheid staat voorop." Een voorstelling van de Sprookjesboom Show die nog bezig was, is halverwege stopgezet. Alle toeschouwers zijn vervolgens geëvacueerd.

Het is zeer uitzonderlijk dat de Efteling het hele Sprookjesbos dichtgooit. "We wachten nog even af of de wind gaat liggen of het juist erger wordt", zegt de woordvoerster.

Geen geld terug
Vanwege de harde wind zijn momenteel ook de Python, houten achtbaan Joris en de Draak, uitkijktoren Pagode, dive coaster Baron 1898 en de Bob gesloten. De Vliegende Hollander kampt al de hele dag met een technische storing. Bij Carnaval Festival, wildwaterbaan Piraña en De Oude Tufferbaan vinden werkzaamheden plaats. Paardenshow Raveleijn wordt niet opgevoerd.

Ondanks de grote hoeveelheid gesloten attracties krijgen bezoekers geen geld terug, meldt de Efteling op social media. Op de website van het attractiepark staat namelijk sinds vanochtend dat buitenattracties vandaag gesloten kunnen zijn in verband het weer. "We verwachten daarom vandaag geen restitutie." De kassaprijs bedraagt momenteel 40 euro per persoon.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be