Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
M&D's Scotland's Theme Park

75.000 euro boete na achtbaanongeluk: 'Zwaar teleurstellend'

09-03-2019, 16:07 uur | Reacties

Een pretpark in Schotland moet een boete van 65.000 pond (ongeveer 75.000 euro) betalen naar aanleiding van een ernstig achtbaanongeluk. Bij een ongeval met de rollercoaster Tsunami in attractiepark M&D's raakten in de zomer van 2016 tien personen gewond. De karretjes van de attractie ontspoorden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat verschillende onderdelen van de trein niet stevig genoeg waren. Sinds een recente onderhoudsbeurt waren de lasnaden de karretjes in zeer slechte staat. Toch werd de attractie zestien dagen voor het incident nog goedgekeurd door een veiligheidsinspecteur. Hij is later op non-actief gesteld.


ZIE OOK: Achtbaan ontspoord in Schots pretpark, tien gewonden

De eigenaren van het park hebben schuld bekend. "We hebben volledige medewerking verleend aan het onderzoek om dergelijke ongevallen in de toekomst te voorkomen", laat het park weten in een verklaring. "Nu hebben we een nieuw, gedetailleerder registratiesysteem geïntroduceerd zodat reparaties aan attracties nauwkeuriger getraceerd kunnen worden. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die is getroffen door het ongeluk."

Geen gerechtigheid
De vader van één van de slachtoffers vindt de boete veel te laag. "Voor een bedrijf dat opschept over een omzet van 8 miljoen pond is 65.000 pond een schijntje", vertelt hij aan BBC News. "Als je ziet wat mijn zoon allemaal heeft moeten doorstaan na het incident, is dit zwaar teleurstellend. We hebben geen gerechtigheid gekregen."

De achtbaan Tsunami, geopend in 2004, werd gefabriceerd door de Italiaanse firma Pinfari. Acht maanden na het ongeluk is de twintig meter hoge attractie afgebroken. Omdat pretpark M&D's na de crash drie weken gesloten was, keerde een verzekeraar 1,4 miljoen pond uit.ZIE OOK: Ontspoorde achtbaan Schotland was goedgekeurd door veiligheidsinstantie

Reacties