Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling snijdt in entertainment: aantal acteurs gehalveerd

08-03-2019, 18.56 uur

De Efteling voert een aantal wijzigingen door op het gebied van entertainment. Bij twee shows in het attractiepark wordt het aantal acteurs gehalveerd. Zo wordt de Sprookjesboom-show in het Openluchttheater van het Sprookjesbos in het vervolg opgevoerd met één in plaats van twee acteurs. Bij de voorstelling met Carnaval Festival-mascottes Jokie en Jet is voortaan alleen óf Jokie óf Jet aanwezig.

Het vernieuwde entertainmentprogramma gaat op maandag 11 maart in. Ook op andere plekken worden minder acteurs ingezet. 's Ochtends bij binnenkomst kunnen bezoekers straks alleen nog Roodkapje, Raveleijn-ruiter Thomas en Assepoester tegen het lijf lopen. De Gelaarsde Kat, Raveleijn-ruiter Lisa, Fay de Pinokkio-fee en Droomvlucht-elfje Aloë zijn niet meer van de partij.

Eerder werd al duidelijk dat Prinses Pardijn, het vriendinnetje van Efteling-mascotte Pardoes, voorlopig naar de achtergrond verdwijnt.

Bezuinigingen
Volgens de Efteling zijn de aanpassingen geen bezuinigingen. "We kijken altijd kritisch naar ons aanbod, ook op het gebied van entertainment", reageert een woordvoerder. "Het klopt dat er wat dingen gaan veranderen, maar niet vanwege financiële redenen. In het nieuwe programma staan juist meer shows per dag gepland en wordt het entertainment op doordeweekse dagen uitgebreid."

Vanaf zaterdag 6 april is ook de paardenshow Raveleijn weer te zien. De voorstelling speelt al zes jaar zonder grote veranderingen.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be