Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Twee medewerkers Disneyland Paris vergeten tijdens evacuatie attractie

03-03-2019, 14.38 uur

Twee medewerkers van Disneyland Paris zullen een evacuatie van een attractie voorlopig niet vergeten. Tijdens een ontruimingsoefening bij Pirates of the Caribbean werden de twee personeelsleden onlangs vergeten door hun collega's. Daardoor zaten ze na afloop van de evacuatie nog met zijn tweeën in een bootje, terwijl de attractie al was afgesloten.

Dat valt te lezen in interne documenten die in handen zijn van Looopings. Het voorval vond in januari plaats. "De evacuatieoefening bij Pirates of the Caribbean is uitgelopen op een totale mislukking", staat in een verslag van een werkoverleg.

"Twee medewerkers zijn achtergelaten in een bootje. Ze hebben zelf de beveiliging moeten bellen met hun eigen telefoon om weer opgepikt te worden, omdat ze door iedereen waren vergeten." Een vakbondsvertegenwoordiger stelt dat de werknemers ter compensatie beloond zouden moeten worden met enkele extra's.

Paniek
In een reactie laat een leidinggevende weten dat de personeelsleden goed hebben gehandeld. "Ze hebben zich voorbeeldig gedragen door niet in paniek te raken."

De manager benadrukt dat de oefening inderdaad niet is verlopen zoals de bedoeling was. "Er wordt een analyse gemaakt zodat er passende maatregelen genomen kunnen worden, om dit in de toekomst te voorkomen. Het doel van dergelijke oefeningen is juist om potentiële problemen te kunnen identificeren."

Meer Disneyland Paris
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be