Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
World Food Center Experience

Gemeente wil miljoenen euro's investeren in voedselpretpark

22-03-2019, 10.51 uur

De komst van een voedselpretpark in het Gelderse Ede is een stap dichterbij gekomen. De gemeenteraad van Ede heeft ingestemd met een flinke investering in de zogenoemde World Food Center Experience, een attractiepark over voeding. Dat moet naast treinstation Ede-Wageningen komen te liggen.

Eerder werd al bekend dat de provincie van plan is om 17 miljoen euro in het project te steken. Voorwaarde is wel dat de Rijksoverheid nog eens 5 miljoen euro wil steken in de plannen. Ede betaalt 6 miljoen als een gift en 20 miljoen aan leningen. Tot nu toe ging al 1 miljoen euro belastinggeld op aan externe adviseurs en conceptontwikkelaars.

In eerste instantie was het de bedoeling dat de overheid en het bedrijfsleven allebei 50 procent van de investering voor hun rekening zouden nemen. Bedrijven blijken echter geen brood te zien in het pretpark. Daarom moet bijna het hele bedrag nu worden opgehoest met belastinggeld.

Wow-factor
Eerder deze week waarschuwden twee experts voor een financiële strop. Het "educatieve voedselavontuur" gaat geen groot publiek trekken, verwachten zij. "Een themapark moet een wow-factor hebben", vertelde oud-Walibi-directeur Hans van Driem. "Dat ontbreekt hier echt."

Meer World Food Center Experience
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be