Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bezoekersaantal Efteling weer gestegen ondanks hete zomer

07-03-2019, 18.01 uur

Ondanks een snikhete zomer kijkt de Efteling terug op een goed jaar. Het bezoekersaantal van het sprookjespark is in 2018 wederom gestegen. De Efteling verwelkomde ruim 5,3 miljoen bezoekers, melden ingewijden aan Looopings. In 2017 waren dat er nog 5,18 miljoen.

Het record - om precies te zijn 5.351.572 bezoeken - is opvallend. Andere grote Nederlandse pretparken, waaronder Duinrell (1,39 miljoen), Slagharen (1,03 miljoen) en Walibi Holland (838.000), noteerden vorig jaar een daling. Het bezoekersaantal van Toverland steeg naar 812.000, maar men had op één miljoen gasten gerekend.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de Efteling de grens van vijf miljoen bezoekers pas in 2020 zou overschrijden. Dat gebeurde onverwachts al in 2017. "Het betekent zeker niet dat we achterover gaan leunen", zei directeur Fons Jurgens er eerder over. "We zullen er alles aan doen om de waardering van onze gasten de komende jaren naar een nóg hoger niveau te tillen."

Familieachtbaan
De Efteling opende in 2017 voor het laatst een grote nieuwe attractie: de darkride Symbolica. Komend najaar wordt het Sprookjesbos uitgebreid met het sprookje van De Zes Zwanen. In 2020 gaat de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz open, als de vervanger van de Bob.

De Efteling wil de stijging nog niet bevestigen. "We maken de bezoekersaantallen van 2018 binnenkort bekend, tegelijk met onze financiële resultaten", zegt een woordvoerster.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be