Efteling

Efteling-bezoeker springt op dak van bootje

23-02-2019, 18:21 uur | Reacties

Een baldadige Efteling-bezoeker heeft vanmiddag een gevaarlijke stunt uitgehaald bij de Gondoletta. De knul sprong vanaf een brug bovenop een bootje van de attractie. Efteling-medewerkers hadden de jongen al snel in de gaten. Vervolgens werd de attractie stilgelegd, melden ooggetuigen aan Looopings.

Personeelsleden zijn daarna met een motorboot naar de minderjarige jongen toe gevaren. Zij hebben hem van het dak gehaald. Bij de uitgang van de Gondoletta werd hij opgewacht door beveiligers. Volgens omstanders is de ongemanierde bezoeker uiteindelijk uit het park gestuurd. Hij kreeg geen parkverbod, bevestigt een woordvoerster.


ZIE OOK: Video: kinderen springen uit bootje in de Efteling

In 2017 vonden twee vergelijkbare incidenten plaats, waarbij bezoekers uit een bootje sprongen en een poging deden om bovenop een bootje te springen. "Vanzelfsprekend is dit niet toegestaan", liet een voorlichtster destijds weten. "Het is allesbehalve veilig."

Enkele jaren geleden werd het traject van de Gondoletta voorzien van nieuwe beveiligingscamera's.ZIE OOK: Efteling-bezoekers vallen in het water na gevaarlijke stunt

Reacties