Efteling

Efteling in zee met nieuwe attractiebouwer

21-02-2019, 13:45 uur | Reacties

De Efteling is een samenwerking aangegaan met een nieuwe attractiebouwer. Voor de renovatie van De Oude Tufferbaan ging het sprookjespark in zee met de Duitse firma Metallbau Emmeln. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Het is voor het eerst dat de leverancier en de Efteling met elkaar samenwerken.

De grootschalige opknapbeurt van De Oude Tufferbaan begon afgelopen maandag. In twee maanden tijd worden alle karretjes, de rail en het besturingssysteem voor 1,8 miljoen euro vervangen.


ZIE OOK: Efteling vernieuwt Oude Tufferbaan: straks niet meer zelf sturen

De oorspronkelijke attractie, geopend in 1984, werd geleverd door de gerenommeerde fabrikant Mack Rides uit Duitsland. Dat bedrijf is dus niet betrokken bij de verbouwing. De Efteling heeft Mack Rides wél ingeschakeld voor de bouw van de dubbele powered coaster Max & Moritz, die volgend jaar opengaat op de plek van de Bob.

Europa-Park
Metallbau Emmeln bestaat al sinds 1968. De fabrikant bouwt voornamelijk kleinschalige familieattracties, waaronder de oldtimerbaan Old Mac Donald's Tractor Fun (2006) in Europa-Park.

In Nederland staat Metallbau Emmeln vooral bekend als de bouwer van schommelschip Scorpios (2010) en tollend reuzenrad Wirbelbaum (2005) in Toverland. Beide attracties kampten de afgelopen jaren met technische problemen.

ZIE OOK: Efteling vervangt Bob door nieuwe dubbele familieachtbaan: Max & Moritz

Reacties