Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling in zee met nieuwe attractiebouwer

21-02-2019, 13.45 uur

De Efteling is een samenwerking aangegaan met een nieuwe attractiebouwer. Voor de renovatie van De Oude Tufferbaan ging het sprookjespark in zee met de Duitse firma Metallbau Emmeln. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Het is voor het eerst dat de leverancier en de Efteling met elkaar samenwerken.

De grootschalige opknapbeurt van De Oude Tufferbaan begon afgelopen maandag. In twee maanden tijd worden alle karretjes, de rail en het besturingssysteem voor 1,8 miljoen euro vervangen.

De oorspronkelijke attractie, geopend in 1984, werd geleverd door de gerenommeerde fabrikant Mack Rides uit Duitsland. Dat bedrijf is dus niet betrokken bij de verbouwing. De Efteling heeft Mack Rides wél ingeschakeld voor de bouw van de dubbele powered coaster Max & Moritz, die volgend jaar opengaat op de plek van de Bob.

Europa-Park
Metallbau Emmeln bestaat al sinds 1968. De fabrikant bouwt voornamelijk kleinschalige familieattracties, waaronder de oldtimerbaan Old Mac Donald's Tractor Fun (2006) in Europa-Park.

In Nederland staat Metallbau Emmeln vooral bekend als de bouwer van schommelschip Scorpios (2010) en tollend reuzenrad Wirbelbaum (2005) in Toverland. Beide attracties kampten de afgelopen jaren met technische problemen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be