Movie Park Germany

Video: Movie Park-achtbaan Van Helsing's Factory met de lichten aan

11-02-2019, 14.56 uur | Reacties

Een nieuwe video geeft een exclusieve kijk achter de schermen bij de achtbaan Van Helsing's Factory in Movie Park Germany. Normaal gesproken vindt een ritje in de rollercoaster in het donker plaats. Nu laat het Duitse pretpark voor één keer zien hoe de bekende attractie eruitziet met de verlichting aan.

In de ruim twintig minuten durende film is te zien hoe marketingdirecteur Manuel Prossotowicz enkele fans een bijzondere rondleiding geeft door het gebouw van Van Helsing's Factory. Daarbij onthult hij verschillende geheimen en verborgen boodschappen die in de attractie verwerkt zijn.


ZIE OOK: Movie Park Germany kondigt nieuw themagebied aan

Ook legt hij uit hoe speciale effecten functioneren en hoe de bouw van de achtbaan in zijn werk ging. Bovendien toont Prossotowicz dat veel elementen van de voorganger van de attractie nog niet zijn opgeruimd. Op de plek van Van Helsing's Factory was van 1996 tot en met 2004 de darkride Gremlins Invasion te vinden.

Bescheiden
Van Helsing's Factory opende in 2011. De baan, gefabriceerd door de Duitse firma Gerstlauer, is vierhonderd meter lang en acht meter hoog. Karretjes halen een topsnelheid van 36 kilometer per uur. Ondanks de bescheiden specificaties heeft de coaster zich ontpopt tot een publiekslieveling.ZIE OOK: Zo ziet Efteling-achtbaan Vogel Rok eruit met de lichten aan

Reacties