Efteling

Efteling meet emoties van bezoekers met hartslagmeters

11-02-2019, 15:44 uur | Reacties

De Efteling heeft een nieuwe manier gevonden om emoties van bezoekers te meten. Bij een voorstelling van theatershow CARO in het Efteling Theater werden zondagavond hartslagmeters ingezet. Dat bevestigt een woordvoerder van het attractiepark aan Looopings.

Een vooraf geselecteerd testpubliek droeg tijdens de show hartslagmeters om te controleren welke emoties ze ervoeren bij de verschillende scènes. Het onderzoek vond plaats in samenwerking met Tilburg University.


ZIE OOK: Staande ovatie voor Efteling-theatershow CARO tijdens première

"We zien het als een aanvulling op onze gebruikelijke gasttevredenheidsonderzoeken", legt de voorlichter uit. Toeschouwers vulden ook een digitale vragenlijst in waarbij ze per scène moesten aangeven of ze zich kalm of opgewonden en positief of negatief voelden.

Acrobatiek
CARO draait sinds begin september in het Efteling Theater. De show gaat over een man die een terugblik op zijn eigen leven krijgt voorgeschoteld, met dans en acrobatiek. Omdat er nauwelijks in wordt gesproken, is de voorstelling volgens de Efteling geschikt voor alle nationaliteiten.

ZIE OOK: Nieuwe theatershow Efteling vanaf nu te zien

Reacties