Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Belfast Zoo

Dierentuinbezoekers oog in oog met ontsnapte apen

10-02-2019, 17.06 uur

Bezoekers van een dierentuin in Noord-Ierland zijn zaterdagmiddag opgeschrikt door ontsnapte chimpansees. Enkele gezinnen stonden plotseling oog in oog met de apen, die uit hun verblijf konden klimmen door een grote tak te gebruiken als ladder.

Op Twitter verschenen beelden van het incident, dat plaatsvond in de Belfast Zoo. Eén aap trok de stoute schoenen aan en liep verder het park in, tussen de bezoekers. Er vielen geen gewonden.

De chimpansees hebben maar even van hun vrijheid kunnen genieten. Ze zijn kort na de ontsnapping zelf terug naar hun verblijf gegaan, vertelt een woordvoerder van de dierentuin. Er hoefde geen verdovingsgeweer aan te pas te komen.

Harde wind
De tak zou door de harde wind in het apenverblijf gewaaid zijn. Het park gaat bekijken of de bomen rond het verblijf gesnoeid of verstevigd moeten worden, om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be