Efteling

Efteling-figuur O.J. Punctuel brengt carnavalslied uit: 'Ongeheurd wat hier gebeurt'

10-02-2019, 13:34 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

O.J. Punctuel, de lakei uit de Efteling-attractie Symbolica, brengt zijn eigen carnavalskraker uit. De strenge 'secretaris protocollair' heeft zich laten verleiden tot het opnemen van een vrolijk feestnummer, net op tijd voor carnaval. Het nummer heet 't Is Ongeheurd Wat Hier Gebeurt.

De titel is een verwijzing naar één van de bekendste uitspraken van Punctuel. In de voorshow van Symbolica roept hij steevast "Het is ongeheurd, wat er gebeurt met de trap" zodra tovernar Pardoes de sierlijke trap waarop de lakei staat met een toverspreuk in tweeën splijt.


ZIE OOK: Video: nieuwe acts tijdens Negen Pleinen Festijn in de Efteling

In het carnavalslied - nu te beluisteren via YouTube - is te horen hoe Punctuel er alles aan doet om het feestgedruis een halt toe te roepen. Bij het ontstaan van een polonaise roept hij: "Nee, nee. Stil blijven staan!" Verder wordt er niet expliciet verwezen naar de Efteling of Symbolica. Op dit moment staat het lied nog niet op streamingdiensten als Spotify en Apple Music.

Geflirt
Het refrein gaat als volgt: "'t Is ongeheurd, wat hier gebeurt. Het feestgedruis dat gaat maar deur. Men loopt hier in een lange rij aan ieder protocol voorbij. 't Is ongeheurd wat hier gebeurt, al dat gehos en dat geflirt. Hier is toch - heus, ik meen het echt - het laatste woord voorlopig niet over gezegd."

O.J. Punctuel wordt doorgaans gespeeld door Efteling-ontwerper en -entertainer Jeroen Verheij. Hij heeft ook de carnavalshit ingezongen. Symbolica opende in de zomer van 2017, nu ruim anderhalf jaar geleden.ZIE OOK: Efteling brengt muziek van nieuwe Symbolica-show uit

Reacties