Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Partnerhotel Disneyland Paris beticht van discriminatie

08-02-2019, 15.03 uur | Reacties

Een partnerhotel van Disneyland Paris wordt beticht van discriminatie. Het management van Vienna House Magic Circus zou een lijst samengesteld hebben van alle islamitische medewerkers. Bovendien stond achter elke naam het aantal keren per dag dat de persoon waarschijnlijk zou gaan bidden, plus de verwachte duur.

De lijst werd gevonden door verontwaardigde personeelsleden, die hem doorspeelden aan antidiscriminatiebureau Collectif contre l'islamophobie en France (CCIF). Sommige werknemers vermoeden dat ze alleen op de lijst staan omdat ze een naam hebben die Afrikaans klinkt. Anderen laten weten dat ze thuis bidden en niet op hun werkplek.

Etnische en religieuze registratie zonder uitdrukkelijke toestemming van de betrokkenen is strafbaar in Frankrijk. Wie dat toch doet, riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 300.000 euro. Het bureau heeft een klacht ingediend bij Disneyland Paris.

Meer Disneyland Paris
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be