Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Mag de Efteling uitbreiden? Raad van State behandelt bestemmingsplan

08-02-2019, 14.39 uur

Binnenkort krijgen we eindelijk antwoord op de vraag of de Efteling mag uitbreiden. Het attractiepark heeft een bestemmingsplan samengesteld waarin staat dat de Efteling het komende decennium een stuk groter wordt. De gemeenteraad keurde het plan vorig jaar goed, maar verschillende buurtbewoners zijn in beroep gegaan.

Volgende week wordt de zaak behandeld door de Raad van State, de hoogste algemene bestuursrechter van Nederland. De zitting vindt plaats op donderdag 14 februari om 10.15 uur. Naar verwachting volgt de uitspraak enkele weken later.

Veertien buurtbewoners zijn tegen het plan in beroep gegaan omdat ze vrezen voor verkeersproblemen en geluidsoverlast. Ze wonen bijna allemaal in het buurtschap Bernsehoef. Ook de uitbaters van een nabijgelegen camping en enkele eigenaren van landbouwgrond zijn naar de Raad van State gestapt.

Schorsen
Ze vragen de voorzieningenrechter van de afdeling bestuursrechtspraak om het bestemmingsplan te schorsen, zodat de Efteling niet kan beginnen met uitbreiden. Het park wil doorgroeien naar zo'n zeven miljoen bezoekers in 2030. Nu zijn dat er nog ruim vijf miljoen per jaar.

Vanwege alle vertraging rond de uitbreidingsplannen is de opening van een grote nieuwe attractie al een jaar uitgesteld, van 2020 naar 2021.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be