Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Phantasialand

Logo van nieuwe flying coaster Phantasialand onthuld

06-02-2019, 16:00 uur | Reacties

De nieuwe flying coaster van Phantasialand heeft een officieel logo. Het Duitse attractiepark is al jaren bezig met de bouw van de sensationele achtbaan F.L.Y. Deze week werd bij het Europese merkenbureau EUIPO een aanvraag ingediend voor het patenteren van een beeldmerk.

Dankzij de aanvraag weten we hoe het logo van F.L.Y. eruit komt te zien. Het symbool is zilvergrijs en bordeauxrood, met aan beide kanten twee opvallende vleugels. Boven de letter L zijn kleinere vleugels te zien.

ZIE OOK: Naam van nieuwe achtbaan Phantasialand afgekeurd

F.L.Y. verrijst in een nieuw themadeel met de naam Rookburgh, gelegen naast de hoofdingang. Volgens Phantasialand wordt het de langste flying coaster ter wereld en de eerste met een lancering. De treinen zijn zo ontworpen dat passagiers erin kunnen liggen.

Afgekeurd
Eerder probeerde het pretpark om de naam van de attractie vast te leggen als handelsmerk. EUIPO keurde dat verzoek af omdat de term niet onderscheidend genoeg zou zijn. Dat houdt in dat andere bedrijven de naam ook mogen gebruiken.

Looopings kon in april 2017 als eerste melden dat Phantasialand een spectaculaire flying coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma zou gaan bouwen. Ruim twee maanden later volgde de officiële aankondiging. Sindsdien blijft het angstvallig stil rond het project. Wel werd onlangs bekend dat bij de achtbaan ook een nieuw hotel gebouwd wordt, in dezelfde stijl.

ZIE OOK: Nieuwe attractie Phantasialand wordt spectaculaire flying coaster

Reacties
Bijdrage