Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Cinecittà World

Bezoekersaantal Italiaans pretpark stijgt met 224 procent

01-02-2019, 16.58 uur

Een Italiaans pretpark heeft een enorme groeispurt achter de rug. In twee jaar tijd zag attractiepark Cinecittà World, gelegen in de buurt van Rome, het bezoekersaantal toenemen van 108.000 naar ruim 350.000 gasten. Dat is een stijging van maar liefst 224 procent.

Cinecittà World opende in 2014. In de beginjaren kampte het park met slechte recensies, tegenvallende bezoekersaantallen en financiële problemen.

Eind 2016 werd directeur Stefano Cigarini aangetrokken om orde op zaken te stellen. Dat had in ieder geval een positieve uitwerking op de bezoekerscijfers. De jaaromzet steeg in dezelfde periode van 3,7 miljoen euro naar bijna 10 miljoen euro.

Lange weg
Toch heeft het park nog een lange weg te gaan. In eerste instantie werd er namelijk gerekend op 1,5 miljoen bezoekers per jaar.

In 2019 wordt de nieuwe vliegsimulator Volarium geopend, gebaseerd op de Italiaanse uitvinder Leonardo da Vinci. Eigenlijk had de attractie vorig jaar al af moeten zijn. Het nieuwe seizoen begint op 23 maart.

Meer Cinecittà World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be