Efteling

Foto's: deze scènes in Carnaval Festival worden straks aangepast

30-01-2019, 11.02 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

Efteling-fans moeten afscheid nemen van drie klassieke scènes in Carnaval Festival. Eerder vandaag werd bekend dat het attractiepark 3 miljoen euro investeert in een grote opknapbeurt van de 35 jaar oude darkride. Daarbij krijgen de scènes van Japan, China en Afrika een nieuw uiterlijk. Looopings laat nog één keer zien hoe de decors er vandaag de dag bij liggen.

In het Aziatische gedeelte van de attractie worden bezoekers nu nog begroet door drie buigende Japanners met opvallend grote voortanden en spleetogen. Even verderop staan drie zwaaiende geisha's op een brug, gevolgd door twee samengesmolten sumoworstelaars. In de scène erna staan eveneens een paar giechelende geisha's.


ZIE OOK: Efteling investeert 3 miljoen euro in Carnaval Festival: vernieuwde scènes en techniek

Wanneer bezoekers Japan verruilen voor China, krijgen ze eerst een schaduwspel te zien. Wat volgt is een grote scène met een enorme bewegende draak. Daaromheen staan Chinese bordendraaiers, wederom met spleetogen en hazentanden. Vier buitenlandse toeristen kijken toe, gewapend met fotocamera's.

Neusringen
Later in de attractie bereiken passagiers een duistere Afrikaanse scène met primitieve bosjesmannen. Het zijn de enige donkere figuren in de hele attractie. De krijgers - uitgerust met speren, schilden, neusringen en oorbellen - duiken weg als een immense gorilla een spin aan een touwtje laat zakken. Enkele Europese ontdekkingsreizigers kijken toe. De attractie eindigt met een grote carrousel, waarop ook een zwaaiende Chinees staat.

Wat er met het Afrikaanse gedeelte gaat gebeuren, heeft de Efteling vandaag al onthuld. De scène krijgt verschillende nieuwe figuren, waaronder enkele exotische vogels. Zij komen in plaats van de krijgers en ontdekkingsreizigers. De grote bomen, de aap en een waterval blijven staan, met enkele minimale aanpassingen.

Afwachten
Hoe de Aziatische scènes eruit komen te zien, is nog even afwachten. Carnaval Festival gaat op maandag 4 maart dicht, toevallig midden in de carnavalsperiode. Volgens de huidige planning duurt de renovatie tot en met eind mei.ZIE OOK: 'Efteling moet iets doen tegen racisme bij Carnaval Festival en Monsieur Cannibale'

Reacties